A to raczej jest zbędne - wczytanie z zewnętrznego źródła (Tapir) .tap-a z FATWare 0.12 to chwila i działa od strzału Większym problemem jest zaflaszownaie 28C64 w zewnętrznym programatorze (np. Willem), gdyż dostępne pliki .bin nie pasują ze względu na przyjęte uproszczenia w przebiegu linii adresowych podłączonych do pamięci.
Dosłownie miałem na myśli schowanie oryginalnej pamieci do pudełeczka, co by się jej zawartość nie uszkodziła :-) włożenie nowej do divIde i w divIde z flaszowanie :-)
krótki filmik jak to u mnie wygląda ... Przesiadka z Fatware na esxdosa080
http://www.youtube.com/watch?v=p5U7qdNRZfMNa filmiku widać zawartość katalogu głównego dysku hd0 i tak ma być na każdej karcie na której ma działać esxdos. Muszą być podstawowe foldery systemowe.
w przypadku wcześniejszych wersji ma być folder C wraz z zawartymi plikami a w przypadku wersji 8 mają być dwa foldery BIN i SYS z plikami esxdosa. Fatware nie wymaga takich rzeczy , gdyż w całości siedzi sobie w pamięci flash . esxdos ładuje się z dysku. I podstawowa sprawa, niektóre przejściówki IDE CF posiadają zworki
wyboru numeru kanału IDE na którym ma się zgłaszać karta CF. Ważnym jest aby zawsze to było ustawione na MASTER.
A być może coś jest ze sobą niekompatybilne a mi się poprostu udało że działa :-)
Ja mam wersję z zieloną maską na PCB 5.7c zdjęcie kilka postów wcześniej