ZX Spectrum > WSPÓŁCZESNE KLONY
Sizif 512 Rev C1 a kompatybilność
damik:
Z tego co pisałeś o pomiarach oscyloskopem wygląda to raczej na niesprawne bufory.
Co do cięcia ścieżek to szkoda mi było zamawiać kolejną Altere za ponad 80zł i czekać ileś tam czasu kiedy jeden prawie niewidoczny kros cienkim drucikiem nawojowym nikomu nie wadzi a i w zamkniętej obudowie i tak niczego nie widać ;)
Jedyny minus tego rozwiązania jest taki że jeśli wyjdzie nowa wersja wsadu do tej Altery to będzie trzeba na nowo zrobić custom'owy wsad pod tę przeróbkę ::)
Atlantis:
--- Cytat: damik w 2023.06.24, 22:59:47 ---Z tego co pisałeś o pomiarach oscyloskopem wygląda to raczej na niesprawne bufory.
--- Koniec cytatu ---
Dzisiaj przyszła przesyłka z buforami z TME. Hipoteza się potwierdziła - winne były bufory. Trafił mi się cały wadliwy zestaw na Aliexpress. Wygląda więc na to, że niepotrzebnie wymieniałem Alterę. Wielkie dzięki za pomoc. :)
drakon:
Czy ktoś mający Sizifa może potwierdzić, że w trybie ULA+ kolory nie wyświetlają się tak, jak powinny? Czy to jednak jakiś pojedynczy przypadek? :)
https://github.com/UzixLS/zx-sizif-512/discussions/44
HTBoss:
Włącz tryb 48K i dopiero odpal ULA+
ryswoj2:
Mam trochę ciemny obraz z Sizifa 512 na monitorze w porównaniu n.p. z Zx Spectrum +2a. Czy jest możliwość skorygowania tego przez n.p. wymianę rezystorów (nie regulując monitora)?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej