Autor Wątek: MIF85Tracker /chiptune music tracker for Philips SAA-1099  (Przeczytany 12125 razy)

matofesi

  • *****
  • Wiadomości: 1859
  • Miejsce pobytu:
    Toruń/Poland
Odp: MIF85Tracker /chiptune music tracker for Philips SAA-1099
« Odpowiedź #15 dnia: 2014.07.09, 15:51:47 »
Wrzuciłem logi z kompilacji (zarówno z 2.8 jak i 2.9) tutaj.

W 2.8 jest coś nie tak z linkowaniem - zmieniając kolejność udało mi się skompilować, ale binarka się nie uruchamia.
W 2.9 jest niezgodność typów - podmieniłem w kodzie i się kompiluje, ale wywala się przy uruchomieniu na niezgodności "szablonów" robionych jakimś edytorem.

Amun-Ra

  • ***
  • Wiadomości: 101
  • Miejsce pobytu:
    Kielce
  • P. D.
    • Moja kolekcyjka
Odp: MIF85Tracker /chiptune music tracker for Philips SAA-1099
« Odpowiedź #16 dnia: 2014.07.09, 16:47:42 »
Nie wiem co to za distro ale tak na pierwszy rzut oka wygląda na bug w libgtkglext. Sprawdź czy wyszła nowsza wersja.
And the Lord said unto John, come forth and thou shall receive eternal life. But John came fifth and won a toaster.
https://retro.rocks/cc/

ellvis

  • *
  • Wiadomości: 17
  • Miejsce pobytu:
    Berlin
Odp: MIF85Tracker /chiptune music tracker for Philips SAA-1099
« Odpowiedź #17 dnia: 2014.07.09, 20:47:36 »
Wrzuciłem logi z kompilacji (zarówno z 2.8 jak i 2.9) tutaj.

W 2.8 jest coś nie tak z linkowaniem - zmieniając kolejność udało mi się skompilować, ale binarka się nie uruchamia.
W 2.9 jest niezgodność typów - podmieniłem w kodzie i się kompiluje, ale wywala się przy uruchomieniu na niezgodności "szablonów" robionych jakimś edytorem.

Dziekuje bardzo za te logy! I moze jeszce pytanie, co za dystrybucja Linuxu to jest?

matofesi

  • *****
  • Wiadomości: 1859
  • Miejsce pobytu:
    Toruń/Poland
Odp: MIF85Tracker /chiptune music tracker for Philips SAA-1099
« Odpowiedź #18 dnia: 2014.07.10, 09:07:26 »
@ellvis Gentoo.

@Amun-Ra Tak jak napisałem - jeśli w wypadku 2.8 zmienię kolejność flag w ostatnim poleceniu linkowania tak, żeby main.o było przed pozostałymi bibliotekami to binarka się tworzy (Jak wyczytałem to jest znany problem z wxwidgets - nie tylko mnie się takie rzeczy dzieją) ale przy uruchomieniu segfaultuje. Przy 2.9 jestem w stanie skompilować i uruchomić program, ale wxwidgets wywalają komunikat, że format czegoś związanego z UI się nie zgadza. I tyle - dla mnie sprawa jest zasadniczo zakończona i nieistotna.