Ostatnie wiadomości

Strony: 1 ... 8 9 [10]
91
TIMEX / Odp: Uszkodzony Timex2048
« Ostatnia wiadomość wysłana przez dfg dnia 2023.03.24, 13:35:57 »
Witam ponownie i jeszcze raz wielkie dzięki za wcześniejsze odpowiedzi.

Chcę zamówić procesor, ponieważ podejrzewam, że właśnie on (mam nadzieję że tylko on) jest walnięty.

Rzecz w tym, że w na allegro i w sklepach internetowych jest mnóstwo rodzajów Zilogów Z80. Które będą pasowały ?

Są 10 MHz... 6...4... , mają różne dodatkowe oznaczenia, które mi, elektronicznemu laikowi, nic nie mówią.

Z góry dzięki za pomoc.

P.S. może najłatwiej byłoby z linkiem do konkretnego sklepu (mam nadzieję że admin nie uzna tego za kryptoreklamę ;-)

Pozdrawiam
92
RÓŻNOŚCI / Odp: Dziedzictwo cyfrowe
« Ostatnia wiadomość wysłana przez ZX-Bzik dnia 2023.03.24, 11:38:59 »
ZbyniuR, spróbuj później, może np. o porze kiedy powinien być mały ruch. Ja wszedłem tam próbnie wcześnie rano i było OK, a teraz mi się wolno wczytuje, chociaż ostatecznie się wczytało.
93
« Ostatnia wiadomość wysłana przez tomi dnia 2023.03.24, 11:31:24 »
Wypełnione, powodzenia  8)
94
« Ostatnia wiadomość wysłana przez matofesi dnia 2023.03.24, 11:22:27 »
<off-topic>
brak flasha

Brak czego??? W trzeciej dekadzie XXI wieku??? ;)

</off-topic>
95
« Ostatnia wiadomość wysłana przez hsimpson dnia 2023.03.24, 11:21:04 »
Wypełnione  :)
96
« Ostatnia wiadomość wysłana przez ZbyniuR dnia 2023.03.24, 11:16:04 »
A u mnie ta stronka nie chce sie wczytać. Nie wiem czy przez bloker reklam, brak flasha czy przez zbyt wolnego neta. Spróbuję później, ale jeśli jest zbyt wybredna to nic nie wyczaruję.
97
« Ostatnia wiadomość wysłana przez ZX Freeq dnia 2023.03.24, 10:59:38 »
Wypełnione. Jaka to specjalizacja, jeśli można spytać? Chodziłem na tę uczelnię, jak jeszcze inaczej się nazywała i uczyli NT5.0 ;)
98
« Ostatnia wiadomość wysłana przez paroos dnia 2023.03.24, 10:31:55 »
Wypełniona :)
Udanych badań ;)
99
HARDWARE / Odp: ZX Spectrum i WiFi
« Ostatnia wiadomość wysłana przez damik dnia 2023.03.23, 23:22:23 »
Przy okazji z Nihirashem (autorem kilku programów sieciowych na ZX) naprawiliśmy malutkich kilka błędów w jego softcie ;)

Przy okazji też popełniłem drugi taki IF do ZX Sizif512 i jest dziwne zachowanie tego cuda, bo po włączeniu do prądu niby się wszystko ładuje (strona startowa) ale potem nie da się wejść na żaden serwer bo wywala jakiś błąd połączenia w MoonRabbit, na UGUPHY działa to poprawnie i po odpaleniu potem MR też już się dalej dalej łączy się poprawnie.
Jakieś to trochę niestabilne zachowanie tego ustrojstwa  ???

Z kolei ten pierwszy zatrybia zwykle dopiero po drugim resecie komputera... nie wiem o co w tym już chodzi ale to dziwne zachowanie tego IF WiFi.
Testowane było na 2 różnych wersjach Sizifa512, v. D1 i E1.

Czy na oryginalnym sprzęcie też obserwujecie podobne zachowania ?

100
« Ostatnia wiadomość wysłana przez damik dnia 2023.03.23, 22:33:04 »
Zrobiłem tę ankietę, bo popieram rozwój naukowy znajomych i nie tylko, niech Ci się przyda :)
Strony: 1 ... 8 9 [10]