ZX Spectrum > EMULATORY
Emulator ZX Spectrum i FDD3000
DDX:
--- Cytat: bhpjean w 2012.02.13, 18:29:44 ---Gdzieś kiedyś widziałem emulator Flopa 3,5" tzn coś takiego, że wpinało się tam pendrive ... zastanawiam się jak by takie coś zapiąć do FDD3000 ... tylko że tamto urządzeńko miało zastosowanie przy instrumencie , a i chyba do amigi też takie coś istnieje ... wiem tylko że cena była zaporowa i jakoś nie wykazałem się większym zainteresowaniem.... Ale myślę że też by to było fajne rozwiązanie ...
--- Koniec cytatu ---
Ja tez kiedys (ostatnio w zeszlym roku) widzilem na necie (chyba rowniez ebay, a nawet Allergo) tego typu emulator flopa. Pomijajac spora cene, to glowny problem byl w tym, ze to nie dzialalo zamiast kazdego standardowego napedu 5,25'', 3,5'' czy 3", a niestety dzialalo tylko pod te konkretne komputery czy keyboardy, do ktorych ten emulator mial napisany odpowiedni soft. Od razu uprzedze ew. pytania. Ze spectrumowych sprzetow tamtem emulator mial dzialac podobno tylko ze ZX+3 (a i to pewnie glownie przez podobienstwo zapsu do CPC6128). Tak wiec zadne FDD3, FDD3000, zaden Betadisc, zaden +D, zaden D40/D80 itd.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej