« Odpowiedź #7 dnia: 2016.12.29, 02:18:13 »
No bardzo ładna renowacja, chociaż przed jedną rzeczą powinienem ostrzec. Otóż kilka lat temu poddał się tak u mnie filtr produkcji "Silesia" w Mera 7951OM. Wiedząc, że to lubi wysiąść kupiłem okazyjnie 5 leżaków magazynowych... z czego 3 wystrzeliły z dymem wysadzając korki już po pierwszym kwadransie pracy. Na to trzeba uważać i nie wiem, czy nie istnieją jakieś metody alternatywne, jak u miłośników radioodbiorników lampowych, co pakują nowe kondensatory w puszki od starych czy 1N4001 w opakowanie po uszkodzonej talii selenowych blaszek.
O tym pakowaniu nowego w stare puszki widziałem filmik na YT jak jeden Unitromaniak robił jakiegoś wzmaka. Można ten filtr w ogóle pominąć

i podpiąć się bezpośrednio pod trafo, ale to już nie to samo... spać bym nie mógł, że czegoś brakuje. Z tego co wiem Miflex ma takie filtry działające i to chyba jeszcze robią w małej ilości

Jak ostatnio do nich dzwoniłem, krzyczeli 34 PLN za sztukę. Ja kupiłem ostatnie 10 sztuk z jakiejś hurtowni z Wrocławia i jak do tej pory... dają radę. Komputer chodził około godziny. Każdy zasilacz tak testowałem pod obciążeniem. Jak szczelnie zalane i nowe to akurat te przeciwzakłóceniowe nie powinny wysychać. Może trafiłeś na wyluty jakieś...

Elkor Karat, Elwro 800 Junior, Elwro 800-2 Junior, Elwro 800-3 Junior, Meritum I, Meritum II, Meritum 3, ComPAN 8, MK45, IMPOL-II, Bosman 8, Elwro 500, Elwro 600, Cobra, Elwro 801AT, Mazovia 1016, ITM PC 80, MERA 100, MERA 400, Mister Z80 MSA-80, MSM-1, Computex CX-80, IMZ-80