Moje gry są na dyskietkach, a właściwie to były bo dyskietki nadgryzł ząb czasu.
Stacje się też nie zachowały poza samą elektroniką. (uprzedzam pytania ... nie sprzedaję

)
Moje komputery Meritum obecnie też nie są sprawne (poza Meritum 3) ale nie mam czasu na ich naprawę, więc piszę to z pamięci... jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.
Wgrywanie programów "binarnych" z kasety z tego co pamiętam odbywa się poprzez wpisanie polecenia SYSTEM wciskamy klawisz [Enter] i powinien pojawić się znak zachęty *? by załadować program wpisujemy jego nazwę np, ROBOT lub BOUNCE i wciskamy [Enter] włączamy magnetofon i czekamy aż się załaduje.
Jeśli sam nie wystartuje wpisujemy / i wciskamy [Enter].
Polskie znaki powinny się pojawić jeśli trzymamy klawisz bez opisu (w lewym dolnym rogu) i naciskamy przyciski z polskimi znakami... lub analogicznie klawisz bez opisu razem z SHIFT to wtedy dostajemy małe polskie znaki. (jeśli się tak nie dzieje to mamy niewłaściwe/inne firmware lub/i generator znaków)
Naciśnięcie klawisza strzałki do góry [^] powoduje standardowo wyświetlenie znaku [ .
Kolejne pytania może warto umieścić w osobnym wątku, bo robi się już trochę nie na temat