WOW ale temat się rozrósł

Do rzeczy...
@andy nad gniazdem JOYa nie da rady wcisnąć przełącznika, za ciasno - próbowałem.
@Duddie dobre miejsce ale bez lutowania/cięcia ścieżek w płycie się nie obędzie aby wstawić przełącznik,
@oj_mix fajne... ale jak takie coś zmontować? Jakieś zasilanie potrzebne jest do tego?
Generalnie po głębszym zastanowieniu i wielu próbach ulokowania przełącznika, zgodnie z sugestiami... wybrałem opcję bardzo prostą i nie ingerującą za bardzo w sprzęcik

Zauważyłem, że nad złączem szeregowym jest bardzo dużo wolnego miejsca. I tam postanowiłem upchnąć dwupozycyjny przełącznik suwakowy... Odlutowałem jeden kabelek od beepera, następnie wyprowadziłem 2 kabelki do przełącznika - polutowałem całość i... przykleiłem przełącznik na dobrą taśmę dwustronną do wewnętrznej strony obudowy, nad szyną krawędziową. Przełącznik nie wystaje z otworu oczywiście, jest schowany w głębi tak, aby bez problemu można było podłączyć coś do szyny. Proste i skuteczne rozwiązanie... Później wrzucę zdjęcia z całej operacji i jej wyników.
P.S Wszystkim dziękuję za pomoc i pomysły