Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi

@trojacek
Zamówiłem ztx751. Płyta kiedy ją dostałem wyglądała na nie ruszaną. TR4 byl spalony a w miejscu TR5 byl wlasnie BC214. Trochę mnie to zdziwiło, wymieniłem więc BC557 bo niby jest zamiennikiem ztx213.
@coberr
1. dolny RAM ciągle jeszcze na miejscu. zamówiłem juz ztx751 i jak tylko przyjdzie go podmienię. Mam juz tez nowe kosci 4116. Jak wymiana na ztx751 nic nie da wypruję kości.
2. R62 = 15.2Ohm, spadek napięcia na nim to 0.29v
3. Miernik jest TRMS. Przebiegi oscyloskopowe z kolektora TR4 i kolektora TR5 w zalaczniku.
4. C43 i C49 wyjmę i sprawdzę gdyby nic się nie zmieniło po wymianie TR5.
5. Wszystko ledwo ciepłe. Trochę cieplejsza ULA. Raczej normalnie.
@andy
Cewka to pierwszy podejrzany gdyby napięcie nie wróciło do normy po wymianie TR5 i wypruciu dolnego RAMu ale na razie jej nie ruszałem bo nie wyglada źle. Miernik za zdjęcia pokazuje napięcie na + nodze C44 czyli de facto napiecie na lini +12V ramu. Traco czeka na rozwiązanie problemu, nie chcę jej wkładać w coś co na razie nie działa.
@damik
"stary" RAM caly czas na miejscu.
Tez o tym myslalem. Zostawiam na razie do sprawdzenia po wymianie TR5 ale przed ewentualnym wyciągnięciem RAMu.
C48 i C33 są na lini zasilania +12VA dla LM1889 a odpinałem już cały tor modulatora na rezystorze R62 i nie bylo zmiany wiec pewnie nie ma tu przyczyny problemu.
Status więc mam taki że czekam na ZTX751. Wymieniam i patrze czy coś to dało. Jeśli nie wyciągam i sprawdzam C43, C49, C5-C8. Potem już tylko prucie RAMu zostaje.
Czy mogły ktoś z Was wypowiedzieć się na temat przebiegów na przetwornicy? Ten z kolektora TR4 wyglada mniej wiecej jak ten ktory znalazlem w serwisowce. Nie wiem natomiast czy to co widać na kolektorze TR5 jest poprawne.
Macie jakieś sugestie/doświadczenia jakich podstawek lepiej użyć? Precyzyjne czy zwykłe?