Dostałem odpowiedź od autora projektu. Urządzenia są w produkcji, projekt się rozwija, dodane są nowe komputery, które obsługuje. Można dokupić przewody do podłączenia do komputerów z innym złączem magnetofonowym niż jack, zamówiłem do Komodorka i Atari.
A jaki koszt?
Cytat: Perkoz w 2023.09.04, 08:34:51Dostałem odpowiedź od autora projektu. Urządzenia są w produkcji, projekt się rozwija, dodane są nowe komputery, które obsługuje. Można dokupić przewody do podłączenia do komputerów z innym złączem magnetofonowym niż jack, zamówiłem do Komodorka i Atari.Atari??? Przecież tam jest SIO czyli szukasz SIO2PC lub SIO2SD. Jak bardziej zasobny portfel to Fujinet .Komodorek to ma wiele interfejsów a w przypadku taśmy masz TapeCard microSD.Chyba że nie pojmuje idei tego co opisałeś.
Są i tacy co lubią ten dreszczyk emocji podczas wgrywania z taśmy lub czegoś ekwiwalentnego, podziwiać paski na ekranie lub inne efekty graficzne lub dzwiękowe i słuchać też pisków wgrywającego się programu. I ja to rozumiem oraz szanuję.