Cześć wszystkim

Wacek/Arise z tej strony, jako grupa zadebiutowaliśmy na ostatnim Speccy Party naszym wspólnym demem z kolegami z Jokera. Cieszymy się że się chyba podobało

Jestem "z dziada pradziada" scenowcem na Commodore 64 (
https://csdb.dk/scener/?id=1085), ale nie ukrywam że mam ogromną słabość do ZXa bo ZX Spectrum+ było pierwszym komputerem jakim miałem i na jakim stawiałem pierwsze programistyczne (BASICowe) kroki. Razem z kolegą Bimbrem/Arise od czasu do czasu podglądaliśmy produkcje demosceny ZX i zawsze nas korciło żeby może coś zrobić na tej platformie. Bimber na C64 specjalizuje się w grafice hiresowej, która ma niemal identyczne ograniczenia i uwarunkowania co grafika na ZX, więc dla niego przełączenie się było dość naturalne. Luke/Arise znał już wcześniej asembler Z80, więc tutaj też szybko poszło. Ja zacząłem uczyć się kodować na ZXie w gdzieś w połowie wakacji. Ale tak naprawdę najmocniejszym impulsem i motywatorem było dla nas poznanie Dalthona, bez niego demo by nie powstało

Pozdrawiam osoby które dane mi było poznać na Speccy Party, liczę że na kolejnej edycji uda mi się zostać nieco dłużej, a mam nadzieję że jako kooperacja nie przyjedziemy tam z pustymi rękoma