Ja wróciłem do PL . Nie polecam

Co do pisania na forum, aj waj, to ja zacytuję stary dowcip...
" W przedziale kolejowym jedzie dwóch słynnych rabinów. Dookoła nich chasydzi. Każdy ciekawy o czym będą tacy mędrcy rozmawiać.
Mijają godziny, obaj wielcy mędrcy nie zamienili ze sobą ani słowa.
– Panowie rabini, obaj jesteście słynnymi cadykami – zagaduje jeden z pasażerów. – Myślałem, że będę świadkiem jakiejś ciekawej dyskusji między wami, a wy nie zamieniliście przez całą drogę ani słowa. Jak to jest?– Widzi pan – odpowiada jeden z rabinów. – On jest wielki rabin i ja jestem wielki rabin. On wszystko wie i ja wszystko wiem. To co my jeszcze mamy ze sobą dyskutować? "
Co do reszty, kiedyś , lata temu, już ten temat poruszałem w temacie "quo Vadis Speccy.pl"
Kiedyś zresztą motorem napędowym na forum był bazar i sprzęt. Tygrysa to irytowało bo chciał żeby było więcej dyskusji o programowaniu. Więc bazar i sprzęt jakoś tak w końcu sie zabrały i poszły sobie gdzie indziej. Koderów od tego nie przybyło niestety. A szkoda.
Padło też tu ciekawe stwierdzenie w temacie cen retro. Jako że w tym działam to chciałbym coś wyjaśnić , choć i tak to wołanie na puszczy

Ceny są jakie są. Zwłaszcza na portalach aukcyjnych. Czego wy sie ludzie spodziewacie w 30-40 letnich komputerach ? Tego że za 10-20 Euro kupicie nowe ZX Spectrum +3 którym parafrazując motoryzację , Anglik tylko do kościoła jeździł ?
Czasami ,cóż , kupuję tak zwany "gruz" . Remontuję go. Dorabiam kable, zasilacz, robię pełny zestaw i wystawiam. Przeważnie zresztą na licytację od złotóweczki bo miałem już serdecznie dosyć róźnych mądrali którzy potrafili mi jęczeć że drogo. Daję gwarancję, piszę fakturę, bywa tez ze wieczorami robię za wsparcie techniczne. No ale ludzie widzą tylko że Amstrada CPC, Zaxon sprzedał za 1200 PLN. Ale sie na retro dorobił.... A potem sie zastanówcie, ile wy macie dniówki ? Bo remont takiego Amstrada zajmuje sporo czasu.
A co do chudnięcia

Ja tam stosuję dietę MŻ.