... Sprawdziłem wszystkie elementy pomiędzy gniazdami ear i mic a głośnikiem, oraz dodatkowo wszystkie elementy pomiędzy głośnikiem a ula. Kilka kondensatorów miało za niskie lub zbyt wysokie pojemności więc je wymieniłem. Został mi tylko jeden kondensator połączony szeregowo z oscylatorem X1, ale ma teoretycznie 16 pf, a takich u siebie nie mam a lokalnie też nigdzie nie ma więc zamówiłem i czekam. Sprawdzić go nie mam jak bo ani mój miernik ani tester elementów mają zakres od 20 pf więc go nie widzą, no chyba że dlatego że jest uwalony. Co ciekawe po wylutowaniu go komputer działa tak samo jak z nim mimo że jest w szeregu z oscylatorem X1 podłączony do pinów 39 i 40 ula, a skoro tego kondka nie ma to jest przerwa w obwodzie. Po wylutowaniu X1 komputer przestaje wyświetlać obraz.
Wymiana tych kondensatorów nic nie da, bo to układ analogowy, a nie apteka. Skoro już wymieniłeś kondensatory, dlaczego zostawiłeś rezystory? One też mogą mieć wartości odbiegające od tych ze schematu

. Po co dotykasz układ oscylatora kwarcowego? Bo jest obok?
Boziu. Kondensator szeregowy w obwodzie prądu przemiennego NIE jest przerwą. Jest zaporą dla składowej stałej. Zauważ, że ścieżki i otwory do tego kondensatora też tworzą ... kondensator, ale o mniejszej pojemności. Jeśli nie masz 16pF, wymień na 15pF i też będzie dobrze, jeśli już musisz coś wymienić.
Weź znajdź źródło audio, co na wyjściu słuchawkowym (EAR) da sygnał przynajmniej 4Vp-p przy obciążeniu znamionowym i eksperymentuj. Na bank nie będzie to smarkfon, czy karta audio w PC.