Ja weryfikowałem je z ludźmi z Portugalii, stanów oraz Polski. Najwyraźniej ty bazujesz na nieprawdziwych informacjach. Zdjęcia jakie to nie pasują? Wersji 2? Są z prywatnych zbiorów mojego kolegi z Holandii. I jest to wersja 2. Jeżeli wejdziesz w internety i będziesz próbował znaleźć informacje to wyskoczy ci jego 6-7 konfiguracji. Tym bardziej szukając ich na zagranicznych stronach, a i na polskich doszukasz się różnic. Napisz co jest tam nieprawdą według ciebie. Coś bardzo ogólnikowo napisałeś 🤣 kolegi bronisz? Nie interesuje mnie Zin80. To wasza bajka, nie moja (teraz rozumiem skąd te ataki). Przeczytać przeczytam bo czemu nie.
A jak już pisałem, połowę rzeczy zmyślamy, ja jestem analfabetą, a za DTP odpowiada 14 letnie dziecko.Tak to już jest... Ludzie, którzy stoją za wieloma projektami i są inżynierami raczej się nie mylą co do strony technicznej urządzenia, które posiadają na stanie.
Co do grafiki w specyfikacjach to piszemy najwyższą możliwą rozdzielczość i najwyższą ilość kolorów (jedno nie ma nic wspólnego z drugim). Niektóre mają 15 inne 16 zależnie od tego czy dodatkowo był liczony odcień czarnego czy nie. Odcienia tego nie ma ale czasem uzyskiwano jakoś dodatkowy kolor, a czasem podawano go z przelicznika z marszu (odcienie) pomimo, że go nie było. Zostały zatem przekazane informacje z manualów, jeżeli takie tam zamieszczono. Część komputerów w fazie początkowej była na Zilogu, reszta już na zamienniku. I takie właśnie posiadają niektórzy z moich kolegów. Jedni mają Zilog drudzy procesor z NRD. Są problemy z weryfikacją taktowania procesorów ponieważ zamiennik wychodził w paru różnych konfiguracjach i tutaj jedynie trzymamy się informacji, które podają wikipedie. A zdarza się, że w testach wychodzą różne klocki i te procesory się różnią przy różnych partiach komputerów. Dlatego daliśmy sobie spokój ze sprawdzaniem ich i spisujemy z wikipedii lub bardziej sprawdzonego źródła.
Polacy są tacy zawistni hahaha... nic dziwnego, że w kraju jest jak jest. Jak nie PiS to PO lub Lewica. Zawsze możecie iść też z kijem na Rosję. Ku chwale ojczyzny!
PS. To samo masz z Elwro 800 Junior. Komputer wyszedł w 3 wersjach, a okazuje się, że jakimś cudem jest 5 różnych designów obudowy. Prototypy? Akurat tutaj można dopytać Elwrowców na całe szczęście, czy mają coś wspólnego z tym czy nie.
Jak to jest też, że rościsz sobie prawa do prawdziwych i sprawdzonych informacji? Jak się okazuje Twoje są błędne. Fakt faktem to najlepszy sposób aby komuś podłożyć nogę - ONI KŁAMIĄ! hahahaha. Specjalnie się tu zarejestrowałem żeby móc pogadać z taką kuriozalną zgrają indywiduów. Bawi mnie to. A nawet nie wspomniałem o tym jak posiadacze starych komputerów odnoszą się do nowości jakie wychodzą... ich sprzęt skupowany i trzymany w folii nagle traci na wartości. Jakie to jest dopiero zabawne. Janusze interesu zawsze byli tacy zabawni.