Dlaczego odpowiadasz/odpowiadacie w tak złośliwy i pretensjonalny sposób? Bo mam wrażenie, jakbym rozmawiał z kapryśnym dzieckiem, któremu zabrano zabawkę. Głupie (i zbędne) zwroty typu "psioczenie", "ten jak mu tam... drakon" (pisownia zapewne celowo z małej litery, aby kogoś poniżyć), "nie jęcz", "Polacy już tacy są" (o co chodzi z tym narodowościowym wtrąceniem?) i cała ta reszta jest zupełnie tutaj zbędna i świadczy jedynie o jakiejś dziwnej krnąbrności autora/autorów wypowiedzi. Wytłumaczysz mi, dlaczego piszesz w takim tonie? Bo nie jestem w stanie tego zrozumieć.
Pamiętaj: prawdziwa cnota krytyk się nie boi.
Co do reszty wywodów - niestety, w DTP pracuję od prawie 30 lat, więc tak - jestem zboczony, jeśli chodzi o użytą typografię, przejrzystość i podstawowe zasady przyjęte podczas projektowania. Co do jakości tekstów, niestety biorę także udział w corocznych dyktandach z języka polskiego (z dość dobrymi skutkami), więc pewne rzeczy zauważam nawet niechcący.
Ale pomijając to - nie spodziewałem się tak dziecinnej reakcji na moją krytykę (cyt. "Cóż... zakasaj rękawy i zrób to lepiej. Wierzymy w ciebie! Niestety ja jestem analfabetą, połowę tekstu zmyślamy, a za DTP odpowiada 14 letnie dziecko. Nic się nie da z tym zrobić. Nie czytaj bo nie ma sensu."). Wtf?
Napisałem, co uważam - co z tym zrobisz/zrobicie, to Wasza sprawa - ale jeśli krytykę uważasz/uważacie za "psioczenie" i odpowiadać będziecie w takim stylu jak powyżej, nie wróżę powodzenia.
Co do Twojego "Cóż... zakasaj rękawy i zrób to lepiej" - ja ten epizod mam już za sobą - podobnego zina (aczkolwiek zahaczającego także o tematykę fantasy/sf/czarny humor) robiłem jakieś 20 lat temu. Co prawda wyszły trzy numery (bo właściwie robiliśmy go w dwie osoby), ale pozostaje to faktem. Jak zimą znajdę czas, to może nawet udostępnię gdzieś skany, bo oryginały się zachowały.
A, co do tego "I nawet jest za darmo... więc nie narzekać." - uważasz, że coś, co jest darmowe musi być zrobione na "odwal się" i automatycznie jest przez to wyłączone z krytyki? Serio?
Z pozdrowieniami