Warto zainwestować
?
Mysle, ze jesli juz to przynajmniej parami. Tak probuje tylko zrobic relacje nie tylko sprzetu do ceny.
Np: ostatnio postanowilem potestowac klony SIDow i jak na ta chwile ARMSid to jest kostka, ktora brzmi najblizej oryginalu.
Co do internetu do Zx Spectrum, to przy 48KB pamieci to sie ma do internetu jak sie ma. Pamietam, ze protokol TCP byl dosc ciezki nawet dla Amigi, ale nie wiele wiem na temat poza tym. Nastepne co mnie martwi to "communication protocol developed by Dylan Smith" , czyli zupelnie nowa konstrukcja kola. Z doswiaczenia wiem, ze za kazdym razem, gdy ktos od poczatku probuje przebudowac kolo, to przy kazdej iteracji to kolo jest mniej okragle ale coz. Protokol bedzie istnial tak dlugo, dopoki Dylanowi sie to nie znudzi.
Teraz jeszcze przypomne popularnosc modemow do 8-mio bitowcow. Owszem istnialy, ale jak byly popularne zostawie do wlasnej oceny, no i oczywiscie Cena. Kupilem ARMSIDa za jakies 30 ojro i wiem, ze go wykorzystam, bo jest mnostwo projektow na samym SIDzie a nawet jesli nie np MidiBox to mam ze dwa Commodorki, ktore potrzebuja jednego na wymiane. Na koniec dnia wiem, ze ten SId sie nie zmarnuje. Teraz kiedy cena rosnie do ~£80 za cos, czym pobawie sie dwa razy i rzuce w kat... To tak troche mnie demotywyje. Mysle, ze nie chodzi o ilosc wydanych pieniedzy, tylko o to, co te pieniadze kupuja.
Na dluzsza mete, jesli bym mial wybrac miedzy Internetem do ZX a np: w podobnej cenie dandanatorem, to wybor jest prosty

Takie moje 0.03PLN

Pozdr.