Wiem, wiemy ile to kosztuje i pochłania czasu (jestem ojcem 2 dzieciaczków w wieku 2 i 7 lat)
Ale ja i tak nie wierze, że nie jesteśmy w stanie urwać nic z tygodniowego grafiku wieczornego. Ile można siedzieć przed telewizorem

A odnośnie mojego super demka, to na pewno coś wyskrobie, na razie jestem na etapie edukacji.
Wchłaniam wszystko co przeczytam. Głowa pełna pomysłów. Zapał do stworzenia czegoś zamiast maleć, z każdym dniem wzrasta.
Kolejne prace wydawane na ZX Spectrum, tylko motywują mnie do większego wysiłku.
Nie wiem, może jak już osiągnę jakiś poziom, to się wypale.
Najbardziej ubolewam nad brakiem dokumentacji w naszym ojczystym języku.
Z przekazywaniem wiedzy też u nas na forum krucho. Koledzy wiedzę posiadają, ale trzeba zarzucić temat, dopiero wtedy się otwierają.
Ja rozumiem, że się nie chce, dlatego też nie marudzę i nie naciskam na siłę, ale jak się czyta, że wszystko jest przeliczane na kasę, to się aż człowiekowi przykro robi.
To co nas bawiło w 1994, nie musi ruszać nas w 2014. Demoscena także ewoluowała, już coraz mniej byle jakich demek, każdy stara się dopieścić szczegóły, czasem nawet niezauważalne podczas (pierwszego) oglądania.
Kiedyś był scroll, screen i muzyczka z gier. Dzisiaj nie przeszłoby to nawet w kategorii intro (Nawet invitki są bardziej zaawansowane technicznie).
Bardzo cieszy, że są wśród nas osoby które podtrzymują Polską scenę spektrumową i godnie reprezentują nas także poza granicami kraju.
Mam nadzieję, że wkrótce będzie mi dane dołączyć do tego kręgu z jakąś własną produkcją.
Wiem, że dla dużej ilości osób niema to znaczenia, dla mnie jednak to co robią ci ludzie jest czymś wielkim.
Napewno spod moich skrzydeł wyjdzie jakaś gra, oraz coś na demoscene.
Sorry za offtopic i za błędy ortograficzne. (Może ktoś wyodrębnić te posty do innego tematu - proponuję "Przepraszam, czy tutaj płacą?")
Zapomniałem dodać, że jestem chory na spektrufilus-fanatikus

Tak przy okazji, czy jest kotś w stanie pociągnąć cześć 3 oldskool demomaking ?
Chciałbym się dowiedzieć, jak robić scroll po sinusoidzie (to by mi wiele rozjaśniło w kwestiach matematyki na spektrumie),
oraz zagadnienie drugie - scroll z wektorów (fajnie jakby był po krzywej coś jak w części z butelką w The Lyra 2).