Gotowe, sprawdzone, działa.
W załączeniu zdjęcia.
Montaż mechaniczny1. Wylutować oryginalny modulator. Potrzebna jest do tego dobra lutownica, bo jest spore pole miedzi do rozgrzania i sama obudowa modulatora też pochłania sporo ciepła.
2. Otwory po modulatorze oczyścić i rozwiercić wiertłem 3 mm. Przymierzyć płytkę RGB do płyty Timex'a, a następnie zaznaczyć i wywiercić trzeci otwór montażowy.
Montaż elementów1. Wlutować elementy w kolejności od najmniejszych do największych. Nie przegrzewać niepotrzebnie płytki, bo ścieżki są cienkie i zbyt długie grzanie może je uszkodzić.
2. Sprawdzić czy nie ma zwarć. Zwłaszcza przy tranzystorach ze względu na wąski rozstaw nóżek (1,27 mm).
3. Dociąć i wlutować w płytkę kable połączeniowe.
4. Od strony lutowania skrócić wszystkie niepotrzebnie wystające końcówki.
5. Zabezpieczyć spód płytki materiałem izolacyjnym. Ja dałem 4 warstwy folii samoprzylepnej.
UWAGA! Pod całą płytką jest pole masy. Jakikolwiek wystający z płytki RGB kikut spowoduje zwarcie.
Ja sobie odparowałem ścieżkę +9V z płyty Timex'a, bo za pierwszym razem dałem tylko jedną warstwę folii i akurat zwarło 9V do masy.
Wszystkie 3 śrubki też są połączone elektrycznie z masą!
Montaż płytkiJak na zdjęciach.
Mój kabel RGB ma zalewaną wtyczkę i pasuje idealnie, ale można dać pomiędzy płytę Timex'a i płytkę RGB kilka podkładek, żeby całość podnieść o milimetr wyżej. Wtedy wejdzie też grubsza wtyczka. Nie trzeba podcinać obudowy. Gniazdo udało mi się idealnie wycentrować

Z tej serii zostało do sprzedania 10 płytek po 8 zł sztuka. (trojacek i martin381 są już obdzieleni

)