Raczej jest to konsekwencja zapewnien WoS-owych pseudo-administratorow, ze "everything is under control". Od kiedy Martijn wcielil sie w Wallego i postanowil spedzic Three weeks in paradise, WoS jedzie po rowni pochylej. A teraz mamy tylko dowod
No tak, zdecydowanie nic nie jest "under control"

Martijn przez lata wykonywał niesamowitą pracę utrzymując WOS. Poświęcał na to co najmniej 10 a czasem i 20 godzin na tydzień. To było jak drugi etat. I tak przez 18 lat.
Niestety jak to u niektórych bywa miał tendencję do unikania gotowych, standardowych rozwiązań i robienia wszystkiego samemu po swojemu. Dokumentacją pewnie też się nie przejmował bo miał to wszystko w głowie. No i zdecydowanie nie było to "user friendly" - podobno żeby wykonać najbardziej podstawową operację jak dodanie rekordu do bazy trzeba robić jakieś wręcz hakerskie sztuczki.
W efekcie powstał autorski mechanizm strony i bazy danych którego nikt inny nie jest w stanie zrozumieć w jakimkolwiek sensownym czasie już nie mówiąc o dodawaniu nowej funkcjonalności - tak zwana skalowalność.
W pewnym momencie Martijn będąc samotnym 40-letnim facetem poznał młodą laskę z Tajlandii i wszystko to rzucił. Dziwicie się? Ja się nie dziwię. Niestety tak naprawdę nikogo nie przygotował do przejęcia i prowadzenia strony.
Jacyś ludzie przejęli hasła administratorskie i obiecali napisać WOS od nowa tak by był łatwy w obsłudze, by były konta administratorów i mógł nim zarządzać więcej niż 1 administrator. Niestety na to potrzeba dziesiątek albo i setek godzin pracy.
Moim zdaniem każdy nim skrytykuje najpierw niech spojrzy w lustro i odpowie sobie na pytanie ile on sam do tej pory poświęcił swojego prywatnego czasu dla społeczności Spectrum i czy byłby gotów po pracy robić stronę z bazą danych przez wiele dni za darmo mając skilla i możliwości by robić podobne rzeczy za pieniądze.
Teraz wyszła jakaś poważna awaria. Najpierw z forum, potem z całą stroną (chyba że celowo wyłączyli). Gdyby było proste do poprawienia to by od ręki poprawili, jak widać nie jest.
Nie mam wiedzy co się dokładnie dzieje a truć dupy nikomu nie zamierzam, i tak mają już z tym dosyć kłopotów.
Myślę że jakiś WOS, albo ten sam albo nowy w pewnym momencie się pojawi ale kiedy to nastąpi nie mam pojęcia.