krótkie pytanie...
ile maksymalnie powinienem zapłacić za sprawnego zx spectrum + ( cena sensowna ) .
widze oferty na allegro za 650 zł ..szok !!! wiem że musze dokupić divide jeszcze..
Ostatnimi czasy zajmuję się rozbudową mojej kolekcji, więc niejako jestem w "temacie kupowania".
Wszystko zależy jakiego Plusa poszukujesz. "Golasa" ewentualnie z zasilaczem kupisz pewnie około 150-200zł
Komplety w pudełkach są zdecydowanie droższe. Myślę że taki w dobrym stanie, działający można kupić 350-400zł
Osobiście tyle za Plusa bym nie dał, dlatego poszukuje okazji na eBayu, gdzie już za 35funtów + 17funtów to niestety
koszty wysyłki, można kupić pełny, działający zestaw w dobrym stanie.
Allegro do kupowania nie polecam - ceny są bardzo wysokie i sprzedający często próbują sprzedać uszkodzony sprzęt.
Dlatego jak widzisz na aukcji hasło typu: "nie wiem czy sprawny, bo nie mam jak przetestować", albo "nie mam zasilacza
więc nie wiem czy działa" wtedy powinna zapalić się "czerwona lampka" że być może ktoś chce wcisnąć Ci złom...
Sam kiedyś wpakowałem się w taką "minę" kupiłem Plusa w pudełku za 270zł, ale miał uszkodzony procesor i membranę
klawiatury do wymiany

A to dodatkowe około 150zł kosztów, żeby przywrócić Speccy do stanu używalności.
Pozdro.