Jako, że wiem iż kilka osób na tym forum posiada ten model

Chciałbym zapytać czy oprócz mnie ktoś już dosiadł tą maszynkę i próbował zmusić do pracy, zabawy tudzież innych figielków?

Usiłowałem to cudo podłączyć do DivIDE Plus i niestety po naciśnięciu spacji oraz przycisku NMI na ekranie
pojawił się katalog karty CF ale zamiast plików były "śmieci", które w dodatku się ruszały.
Wyłączyłem to zatem rychle i przełożyłem do regularnego Plusa i na szczęście okazało się, że DivIDE oraz karta
działają bez problemu.
Zatem z powrotem przełożyłem toto do Didaktika z nadzieją, że Plus dał kopa do działania DivIDE ale tym razem
urządzenie nie chciało się nawet zinicjalizować.
Na czeskiej stronie
http://www.high-voltage.cz/2011/didaktik-gama-a-divide/ wyczytałem i widzę, że koleś podłączył
to do DivIDE i u niego szafa gra

Tylko że ma DivIDE inne (pewnie czeski oryginał) i jego Didaktik nie ma w ogóle portów
joysticków

natomiast mój ma dwa normalne 9 pinowe porty:

Ciekaw jestem czy to jest fabryczna wersja wzbogacona o porty joyów czy też domowa samoróbka (trochę zbyt ładna na domową)
Nie bardzo mi się uśmiecha zabawa z magnetofonem lub wgrywaniem z laptopa / czytnika MP3. Czuje, że mi życie zbyt szybko ucieka
i tak jakoś czekać mi się nie chce

Chciałbym spróbować podłączyć do tego mój ukochany interfejs dyskowy +D od Zaxona, ale trochę się boję,
czy nie pójdzie z dymem.
Bardzo proszę podzielcie się swoimi wrażeniami na temat tych komputerów i ich kompatybilności sprzętowo/programowej.
Byłoby super gdyby Velesoft coś pomógł bo na pewno wie najwięcej o Didaktikach.