forum speccy.pl
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Strona główna
Pomoc
Regulamin
Szukaj
Zaloguj się
WIKI
PORTAL
forum speccy.pl
»
ZX Spectrum
»
GRY
»
Specball
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony:
1
[
2
]
Do dołu
Autor
Wątek: Specball (Przeczytany 18921 razy)
RafalM
Miejsce pobytu:
Sulejówek
Odp: Specball
«
Odpowiedź #15 dnia:
2016.01.27, 22:53:24 »
http://www.indieretronews.com/2016/01/specball-2016-zx-spectrum-conversion-of.html#more
Widzę że też narzekają na sterowanie
A w innym miejscu przeczytałem ciekawą rzecz - analiza kodu gry na Enterprise sugeruje dość mocno że był to port z Zx Spectrum (podobno widać to w wewnętrznej strukturze pamięci ekranu gry). Jeśli jednak tak było, to oryginalna wersja na Spectrum niestety zaginęła.
Komuś jednak się chciało odkręcić sprawę i przerobił grę z powrotem na Spectrum. Historia zatoczyła koło
pear
Miejsce pobytu:
Będzin
Z80 only
«
Odpowiedź #16 dnia:
2016.01.28, 06:19:51 »
Poprawiona
wersja TAP
. Bez specjalnego loadera wyglądającego jakby program ładował się na Enterprise.
ZX/Enterprise/CPC/Robotron/C128D
Rzeznik
Miejsce pobytu:
Katowice
«
Odpowiedź #17 dnia:
2016.01.28, 21:03:26 »
Efekt na szarym z divide jest taki, że coś tam szybko się wgrywa, po czym pojawia się czarnym ekran z migającym borderem, czyli oczekiwaniem na doczytanie czegoś z magnetofonu.
anton
Miejsce pobytu:
Nowa Sól
«
Odpowiedź #18 dnia:
2016.01.30, 08:27:57 »
tak jak pisałem u mnie działa ale ciekawi mnie dlaczego ,gra jest na spectrum ja mam timexa w 99% zgodnego z orginałem czyżby ten 1% niekompatybilnośći pozytywnie wpływa na działąnie tej gry? Grę wgrałem przez wintzx z laptopa.
zauważyłem jedynie że na początku gry gdy piłeczka jest zamknięta w boxie nabiera prędkości po wypuszczeniu jej lata po planszy jak meteor praktycznie nie jest wtedy do ogarnięcia ale nie wiem czy to zamierzone czy może błąd
lista moich komputerów nie mieści się tutaj.
Drukuj
Strony:
1
[
2
]
Do góry
« poprzedni
następny »
forum speccy.pl
»
ZX Spectrum