Napisałem jasno, tylko niekoniecznie to zrozumiałeś poprawnie, co też rozumiem, bo nie orientujesz się w tych mechanizmach. No i ja też nieco zaplątałem temat, bo pomyliłem z kompilerem SQTrackera

Napisz dowolny utwór (możesz nawet skorzystać z tego co jest wbudowany w ST). Nagrywasz, wgrywasz do Compilera. Kompilujesz (wyświetli Ci się długość skompilowanego utworu), dasz Merge Play Routine, wpisujesz adres pod jakim ma być player. Następnie nagrywasz całość.
W otrzymanym pliku dostajesz player razem z utworem. Sam player zajmuje 1084 bajty:
40000 - player
41084 - skompilowany utwór
Wystarczy, że nagrasz sobie teraz sam player SAVE "STPlay4e4" CODE 40000,1084 i masz sam player. Od adresu 41084 możesz sobie wgrywać dowolną muzykę (z ST!) i nim odgrywać. Oczywiście jak potrzebujesz pod innym adresem playerka, to dowolny utwór należy skompilować pod swój adres i w ten sam sposób zripować.
Można także jednym playerem odgrywać kilka utworów w pamięci. Np.
Player kompilujemy pod 64000.
Utworki wrzucamy od 25000, 30000, 35000, 40000 itd. (zależy ile tam mają).
Pod "adres skompilowanego utworu" + 187 (w naszym przypadku 64187) wpisujemy początek dowolnego utworu (dwa bajty!) i odgrywamy. Za każdą zmianą utworu konieczne jest wpisanie adresu jego początku i inicjacja!