Jak wspomnialem, FDD3000 mialy zawsze 64kB RAM. Nie wiem jednak co to dokladnie jest, co Ty masz.
Jesli chodzi akurat o stacje, to nie mialem nigdy do czynienia z przerobkami STAVI (mam tylko ich tzw. TC2128), wiec nie mam pewnosci jak to z tym jest. Na necie mozna znalezc rozne informacje dotyczacego FDD3000 i STAVI. Niektore zrodla podaja, ze to tzw. FDD6000, to jest FDD3000 wlozone w jakas wieksza obudowe niz oryginalna, a to z tego powodu, ze do oryginalnej nie zmiescilyby sie 2 napedy 5,25". Nie wiem jak dokladnie mialaby wygladac ta "nowa", wieksza obudowa. Nie jestem pewien, ale chyba nawet na fotkach jej nie widzialem. Inne natomiast zrodla podaja, ze FDD6000 to byl tylko wymieniony jeden z napedow napedow 3" na 5,25", a obudowa nadal pozostala oryg. FDD3000.
Nie wspomina sie natomiast, zeby STAVI ingerowalo w elektronike tej stacji. Jesli wiec elektronika zostala oryginalna z FDD3000, to RAMu nadal powino tam byc 64kB. Jesli by troche pospekulowac

, to mozna sobie zadac pytanie, czy to mozliwe, ze do tej ww wiekszej obudowy STAVI wstawialo bebechy nie od FDD3000, a od FDD3

Moze mogbys kiedys przy okazji porobic kilka-kilkanascie dokladnych, dobrej jakosci fotek tej Twojej stacji, zarowno z zawnatrz jaki i bebechow. To moze bysmy pozniej cos wspolnie wymyslili

.