No tak, jak najbardziej, przegapiłem to info ze stronki:
https://github.com/keirf/FlashFloppy/wiki/Firmware-Update"When instructed to press both buttons, press Prev and Next. You may alternatively press Select, or the rotary encoder, if you have them."
Widocznie jeszcze tam tego info nie było jak flashowałem swoje goteki, albo po prostu nie zwróciłem uwagi, bo nie miałem nigdzie enkodera.
Przy okazji to podłączyłem ostatnio do jednego goteka z FF i wyświetlacz i enkoder i buzzera - wszystko łatwo i przyjemnie bez żadnego problemu zadziałało. Myślałem, żeby ten zestawik podłączyć do Amigi 1200 i nowej obudowy z kickstartera, bo jest tam przygotowane miejsce do wycięcia odpowiedniego otworu. No ale ostatecznie to tej budy mi szkoda ciachać i chcę to jakoś wszystko zapakować do CPC 6128 ale jeszcze nie mam pomysłu jak. Pewnie będzie leżeć to to kolejne kilka lat, na półeczce z opisem "kiedyś na pewno to zrobię" czyli pewnie nigdy

i prędzej kupię to co Zaxon właśnie w tym wątku opisuje albo może uda się go uprosić na upgrejdzik pierwszej wersji do takiej jak teraz