No rj1307 gratuluję.

Nie wiedziałem że ilość gier do odpalenia z karta wzrosła już do 700. Masz jakiś namiar na tą listę?
Jak rozumiem demka też tam są?
Przeróbka wygląda schludniej niż prototypowa którą kiedyś tu pokazywał Zaxon.
Tak sobie myślę jakby to było super gdyby dało się takie coś zrobić w postaci nie wymagającej lutowania, baaa nawet rozkręcania konsolki.
Czytałem kiedyś na forum cpcwiki że interfejsy myszek AMX te podłączane do portu rozszerzeń (a nie do portu joya), mają w sobie mikrokontroler który odczytuje impulsy z myszki i na ich podstawie wysyła je w odpowiednio przekształconej formie przez Expansion Port, tak by dotarły do PIO (układ który m.in. czyta klawisze i joya), że komputer "myśli" że zostały wciśnięte odpowiednie kierunki w joyu.
Powstały także takie wersje tych interfejsów które czytały impulsy z myszek PS2 oraz USB. A jakiś nadgorliwiec tak przerobił program do mikrokontrolera by można było podłączyć zewnętrzną klawiaturę.
Projekt nie zyskał zainteresowania bo klawiatura w CPC nie jest taką częścią która lubi się psuć, lub też która budzi chęć jej zamiany na inną.
Nie wiem na ile piny i sygnały w porcie kartridża są podobne do Expansion Port, ale jeśli są wystarczająco zbliżone to może da się tak przerobić tamten interfejs aby zbudować interfejs klawiatury do GX4000 który nie wymaga dłubania wewnątrz konsolki.