Wsad rev. A działa normalnie na płytce B1, mam tak samo i działa bezproblemowo.
Hmm... Ale chyba z jakiegoś powodu Makefile na GitHubie posiada opcję ustawienia rewizji PCB przy budowaniu wsadu. Tylko nie mam narzędzi potrzebnych do jego zbudowania (i nie wiem czego potrzeba), wić zacząłem od wykorzystania tego, co jest gotowe...
To że Ci nie startuje poprawnie za każdym razem to znaczy że masz jeszcze gdzieś jakiegoś "babola".
Wiem, próbuję ustalić gdzie.

Przelutuj dokładnie CPLD
Luty wygądają idealnie pod lupą, dociskanie układu podczas uruchamiania też nic nie daje. Zwarć też nie widzę. Na wszelki wypadek jednak je poprawiłem - bez zmian.
bo tam lubi czasem siedzieć problem, sprawdź luty, styki, napięcia, Reset, zegar i resztę połączeń.
Podmień TTL'e na inne, Z80, RAM, inny EPROM.
Wymieniłem wszystkie układy za wyjątkiem CPLD. Niestety nie mam innych EPROM-ów niż 27C256 kasowane UV, więc sprawdziłem dwa egzemplarze od różnych producentów - ciągle to samo. Zwora przy EPROM-ie ustawiona jest tak, aby podawała VCC, na wszelki wypadek próbowałem też drugiego ustawienia. Dociskanie układów w podstawkach nie daje nic - miałem podejrzenie do podstawki przy jednym 74HC245, bo układ wchodzi do niej z dość małym oporem, ale naciskanie układu przy starcie nic nie daje.
Zegar najwyraźniej działa, bo jest generowanie obrazu.
Na chwilę obecną nie mam układu AY3, tranzystorów przy liniach klawiatury oraz kodera PAL, ale to nie są kluczowe elementy.
U mnie pomogło kilkukrotne zaprogramowanie tym samym wsadem CPLD.
Miałem podobnie na pierwszej płycie, którą złożyłem.
Programowałem kilkukrotnie, chociaż za pomocą
tej metody, bo Quartus Progrmmer z jakiegoś powodu nie chce widzieć układu pod Debianem, chociaż sam programator widzi.
BTW to normalne, że CPLD podczas pracy jest nieco ciepły?