Pamiętam to od początku 1980 Wielkopolskie Rytmy Młodych , Muzyka Młodej Generacji , Festiwal Muzyków Rockowych kilka ładnych lat potem pod koniec lat 80-dziesiątych zaczęła zjadać to komercja. Nie tylko Jarocin , ale Pop Session w Sopocie chyba , Rock na Wyspie (Wrocław ) , Rockowisko w Łodzi , Rock Jambore w Warszawie , koncerty Rock Arena w Poznaniu , coś tam w Brodnicy i wiele innych.
To był dobry czas , czas buntu i nadziei na lepszą rzeczywistość bo przedtem była szarość.
Pamiętam Ogród Wyobrażni(1980) , TSA (1981 wtedy jeszcze instrumentalnie , tego roku położyli wszystkich na kolana, nikt tak jeszcze nie grał potem razem z Piekarczykiem na vocalu), Exodus , Zjednoczone Siły Natury MECH i wiele innych z innych festiwali czy koncertów.
Wiele by pisać i opowiadać.
Teraz nadal słucham takiej muzyki(rocka) ale już dawno nie żyję tym tak jak wtedy.Starość nie radość
z tegorocznego festiwalu wyłowiłbym jeszcze kilka kapel, których chciałbym posłuchać
Within Temtation - oj bardzo chętnie bym pojechał... Nawet miałem taką myśl, tylko najpierw spojrzałem do portfela, a potem padła myśl co z dziećmi zrobić? 
Dzieci można ze sobą zabrać , a obejrzeć koncert za płotem na telebimie , muzę słychać w całym mieście to nie to samo co w środku ale bilety kosztują to fakt(jednodniowy 85 zł) .
Within Temtation dali dobry koncert , oglądałem zza płota , widzę mamy podobny gust ,
a co sądzisz o Nightwish ale z Tarią , oj gdyby tu wystąpili to był bym w środku kolego