Naklejka w kolorze białym "50" może oznaczać montażystę lub uruchamiacza, w zależności od koloru cyfry z tego co pamiętam z delegacji w ELZAB'ie.
Były to naklejki używane w procesie produkcyjnym dla identyfikacji konkretnych osób na potrzeby kontroli jakości, dla przykładu odnalazłem też swoje naklejki jakich używałem w tamtym czasie na różnych stanowiskach (patrz załączone foto).
W zakładzie z jakiego mnie czasem delegowano w tamtym okresie do ELZAB'u naklejki były mniejsze i okrągłe, z tego co pamiętam żółtego czy niebieskiego koloru tła z czarnym numerem (przynajmniej dla uruchamiacza jeśli pamięć nie zawodzi).

Pomarańczowa naklejka na dodatkowej płytce "5" bardzo mnie zastanawia, bo może oznaczać adres komputera, ale nie jest to pewne (dokumentacja tylko twierdzi że adresów/numerów komputerów może być do 255).
W tej dokumentacji nie znalazłem jednak informacji czy ten adres był zaszyty na stałe w EPROM'ach, ale tak może być.
Jedyne co znalazłem to informacja że adres można sobie zmienić w trakcie pracy z poziomu BASIC'a poleceniem POKE 16412,n gdzie n oznacza adres komputera.
Prawdopodobnie można ten adres po włączeniu komputera też sprawdzić poleceniem PRINT PEEK(16412) by się upewnić czy jest on na sztywno zapisany w Firmware

Niestety nie potrafię tego teraz potwierdzić, bo nie mam zbytnio czasu na uruchamianie mojego egzemplarza takiego komputera.
Dodam jeszcze że w wersji sieciowej Meritum w/g mojej dokumentacji są dostępne trzy dodatkowe rozkazy BASIC'a związane z obsługą sieci.
BTW. Prędkość transmisji tej sieci wynosi 9600 bps. (więc nie ma szału

)