Osobiście jako joystickowy freak

tak średnio bym polecał tego Speedlinka. Ten joy wygląda co prawda jak stare CompetitionPro, ale to jednak chińszczyzna jest, noname'owe głośne mikrostyki i wadliwa elektronika, przez co pojawia się na Allegro sporo uszkodzonych egzemplarzy, ja własnie kupiłem takiego trupa wyglądającego jak nówka sztuka za chyba 20-kilka złotych i przerobiłem na DB9, więc mam porównanie z oryginalnymi Competitionami i SpeedLink wypada słabiutko, działa jakos tak "twardo" i hałaśliwie. Niestety na PC nie ma chyba za bardzo alternatywy dla małych nieanalogowych joysticków, są oczywiście acade sticki, no ale na nich gałkę obsługuje się lewą ręką co nie dla wszystkich jest wygodne.
Nie wiem czy lepszym pomysłem nie będzie wyremontowanie tego QuickJoya i zakup adaptera joya DB9 na USB, na allegro widzę takie za 100zł. Nowe sprężynki mozna dostać na alle, 10szt za 25 zł, poza tym tym ten konkretny model SV123 warto też przesmarować, żeby trzpień drążka zbyt nie obcierał górnej obudowy podstawy joya, bo ten gładki czerwony plastik jest kruchawy i z czasem może pękać.