Autor Wątek: ZX Tape Player  (Przeczytany 5624 razy)

KWF

• Miejsce pobytu:
    trzecia planeta od Słońca
  • "I co ja robię tu, u-u, co Ty tutaj robisz ..."
ZX Tape Player
« dnia: 2021.10.07, 12:49:13 »
Ciekawy sofy do wyszukiwani, pobierania i odtwarzania plików ZX Spectrum pod Androida i iOS. Appka w najnowszej wersji dostała tłumaczenie na nasz język.

https://github.com/semack/zx_tape_player
KWF
-----
R Tape loading error 0:1

Tygrys

• Administrator
  • Miejsce pobytu:
    Warszawa
  • mistrz ceremonii
Odp: ZX Tape Player
« Odpowiedź #1 dnia: 2021.10.07, 14:57:38 »
Wygląda na bardzo dopieszczoną. Dzięki Klaud za polskie tłumaczenie ;)

KWF

• Miejsce pobytu:
    trzecia planeta od Słońca
  • "I co ja robię tu, u-u, co Ty tutaj robisz ..."
« Odpowiedź #2 dnia: 2024.05.17, 08:51:31 »
Ta apka nie będzie rozwijana, ponieważ jej autor zmarł pod koniec zeszłego roku.
KWF
-----
R Tape loading error 0:1

pawelb

• Miejsce pobytu:
    Wawa
« Odpowiedź #3 dnia: 2024.05.17, 10:23:37 »
W Google Play nie ma tej apki.
Został tylko kod żródłowy a APK dostępne tylko 'podejrzanych' serwisach.
Jak ktoś z szanownych kolegów ma sposób na pozyskanie APK bez obawy zawirusowania to będę bardzo wdzięczny.

matofesi

• Miejsce pobytu:
    Toruń/Poland
« Odpowiedź #4 dnia: 2024.05.22, 15:25:47 »
Apka jest napisana w Darcie (taki fajny język stworzony przez Google'a) przy wykorzystaniu Fluttera (biblioteki i cała baza do pisania aplikacji multiplatformowych). Problem tylko w tym, że pisane w starszej wersji i musiałbym posiedzieć chwilę, żeby poprawić to, co się w aktualnych wersjach nie chce kompilować.

Mnie to do niczego nie jest potrzebne, ale jakby było zainteresowanie to mogę rzucić okiem. I nie - nie skompiluję na IOSa bo do tego trzeba mieć kompa z MacOSem.

matofesi

• Miejsce pobytu:
    Toruń/Poland
« Odpowiedź #5 dnia: 2024.05.22, 15:44:41 »
Albo i nie... Przedpotopowe wersje nie chcą się aktualizować i kompilować a ja nie mam zacięcia, żeby w tym dłubać.

Gryzor

• Miejsce pobytu:
    Warszawa
« Odpowiedź #6 dnia: 2024.05.23, 12:06:44 »
Tez myslalem, ze moze cos z tym zrobie, ale jak zobaczylem w czym to pisane, to dla mnie be...

matofesi

• Miejsce pobytu:
    Toruń/Poland
« Odpowiedź #7 dnia: 2024.05.23, 12:46:44 »
No ja tam znam Darta i robiłem trochę we Flutterze, ale grzebanie w cudzym kodzie, który mieli systemem na niskim poziomie to taka sobie zabawa.

Zwłaszcza jak się do tego doda fakt, że Flutter i Dart intensywnie się rozwijają i nawet z własnym projektem po pół roku nie ruszania miałem problem bo się przestał kompilować po updacie platformy ;)

A tu na starcie mam dwie zewnętrzne biblioteki, z których jedna nie ma wersji do aktualnego Darta/Fluttera a druga ma jakieś dziwne rzeczy w konfiguracji, które powodują, że nie buduje się APK.

Więc niestety dam sobie spokój.

m0b

• Miejsce pobytu:
    Warszawa
« Odpowiedź #8 dnia: 2024.12.15, 17:48:51 »
Ostatnio zainstalowałem sobie apkę Apk Analyzer, która umożliwia zrobienie apk z zainstalowanej aplikacji. Spakowałem tak ZX TapePlayera z mojej komórki, więc w razie czego mogę udostępnić. Niestety nie jest to rozwiązanie idealne, bo np. instalacja tego na innego Androida 14 kończy się niby powodzeniem, ale uruchomienie już nie, czyli pewnie brak odpowiednich bibliotek - może ktoś chce powalczyć.
« Ostatnia zmiana: 2024.12.15, 18:00:13 wysłana przez m0b »