Cześć,
Jestem świeżym posiadaczem 6128 i jestem tu nowy

Właśnie buduję sobie, trochę dla zabawy, trochę z potrzeby, interfejs usb dla klawiatury który można podłączyć do 6128.
Buduję go na RP2040 (RPi Pico) ze względu na dobry współczynnik cena/możliwości.
Mam już działający prototyp - kupa drutu, jakiś tam SW i działająca klawiatura USB pod BASIC-iem.
I tu pojawia się pytanie - czy jest wśród was jakiś zapaleniec który byłby w stanie / chciałby wesprzeć mnie w tym projekcie? Głównie na polu HW (np. zaprojektowanie płytki) ale i również SW? oraz motywacyjnym

Miałbym również jakieś dodatkowy pomysły jak to potem jeszcze rozbudować ze względu na zapas I/O, tryb PIO i cały drugi wolny Core w uC - typu joy USB, drugi joy na pin9, może jakieś automatyczne sekwencje znaków, przełączanie jakiś ROM-ów na płycie... ale to potem...
Jeżeli jest ktoś zainteresowany to niech napisze, jeżeli nie to może uda mi się dociągnąć to jakoś samemu

P.S. Na razie interfejs startuje parę sekund (wykrywanie i enumeracja klawiatury USB) po włączeniu zasilania. Czy jest to jakiś większy problem? Czy są sytuacje (pytam bo się nie znam) że np. uruchamia się 6128 z jakiegoś powodu z wciśniętym jakimś klawiszem?
Pozdrawiam,
Marcin.