Autor Wątek: Lost Party 2024  (Przeczytany 14873 razy)

Vasco

Odp: Lost Party 2024
« Odpowiedź #15 dnia: 2024.07.08, 23:31:12 »
Timeline:

czwartek, 11 lipca:
- 15:00 - otwieramy drzwi
- 20:00 - oficjalne otwarcie

piątek, 12 lipca:
- 19:00 - konkurs: 30 dem na 30 lat polskiej demosceny Atari 8-bit - dely
- 20:00 - grill

sobota, 13 lipca:
- 12:00 - deadline dla prac zgłaszanych do konkursów
- 12:01 - wykład: Dlaczego Atari?.. spojrzenie przez pryzmat technologii - Rocky/MadTeam
- 13:00 - wykład: Commodore 1541 - jak oni czytają te bity w sposób profesjonalny - Raf
- 14:00 - konkurs: Decathlon - Sun/NG
- 18:00 - koncert: Momentvm - VGM Rocks!
- 21:00 - compos
- 00:00? - koniec głosowania (lub godzinę po zakończeniu konkursów - w zależności co nastąpi później)

niedziela, 14 lipca:
- 11:00 - ogłoszenie wyników

Vasco

« Odpowiedź #16 dnia: 2024.07.09, 20:29:17 »
Przypominam, że już w najbliższą sobotę o godz. 18:00 spotykamy się pod sceną na koncercie Momentvm  (https://www.youtube.com/@Momentvm) !

Na zlocie będzie można również otrzymać płytę, która będzie dodawana do każdego biletu na Lost Party 2025. Łowcom autografów podpowiadam, że na miejscu będą dostępne flamastry :)

Oczywiście, jeśli ktoś nie odebrał CD Gregfeela rok temu, to niech koniecznie się przypomni!

Vasco

« Odpowiedź #17 dnia: 2024.07.10, 11:30:59 »

Jeśli dziś środa, to znaczy, że się pakujecie na zlot. Tak, wiem, że są wariaci, którzy już jadą albo siedzą tu od poniedziałku...

Nie zapomnijcie zabrać:
- ulubiony komputer, monitor, zasilacze, przedłużacze itp.
- dokumenty, karty płatnicze, gotówkę,
- kubek (na miejscu będzie diler, ale nieobowiązkowy), sztućce.

Nie musicie zabierać, bo na miejscu będzie dostępne:
- kawa, herbata, mleko (w formie dodatku do kawy, a nie po litrze na głowę), cukier, może nawet cytryna ;), czajnik bezprzewodowy,
- kiełbasa na grilla, musztarda, keczup, chleb, tacki papierowe (ale jeśli używasz noża i widelca, to już samodzielnie).

Zaparkować możecie pod swoim hotelem lub za strażnicą OSP (przejazd z prawej strony budynku). Parkujcie na tyle gęsto, aby otworzyć drzwi samochodu, ale niekoniecznie wnieść szafę... Nie róbcie też przerw na motocykl (albo lawetę)... Miejsca nie ma za dużo. Optymalizujmy. Absolutnie nie parkujemy przed budynkiem!

Można też zostawić samochód po drugiej stronie ulicy, przed plażą. Płaci się jednorazowo za wjazd (nie mam pojęcia ile), więc jeśli zaparkujecie np. w czwartek, to pewnie nikt Was nie będzie ścigał do niedzieli.

Sklepów jest sporo, ale w weekend będzie dużo ludzi (nie tylko my mamy imprezę), więc w napoje zaopatrzcie się najlepiej do piątku.

Było sporo pytań o autostradę. A2 na odcinku Konin-Łódź-Warszawa jest bezpłatna dla samochodów osobowych.

Do zobaczenia!

Tygrys

• Administrator
  • Miejsce pobytu:
    Warszawa
  • mistrz ceremonii
« Odpowiedź #22 dnia: 2024.07.15, 11:54:20 »
Dzięki Vasco za zorganizowanie party po raz kolejny!

A oto moja mała prodka wystawiona w konkursie intr 256bajtów.

Guess Who.

https://speccy.pl/archive/prod.php?id=737

Vasco

« Odpowiedź #23 dnia: 2024.07.19, 12:17:14 »
Chciałem Wam bardzo podziękować za uczestnictwo w Lost Party 2024!

Była nas moc! Wydaje mi się, że miło i w dobrym towarzystwie spędziliśmy te cztery upalne dni. Nawet pojawiły się osoby, których nie widzieliśmy lat kilka (a rekordzisty ponad 20!).

Dziękuję za każde dobre słowo, które usłyszałem na/po imprezie i każde, które przeczytałem w sieci. Zapowiedziano mi także relacje ze zlotu - nie mogę się doczekać. Równie szczerze dziękuję za każdy głos, który mówił, że można było coś zrobić lepiej. Obiecuję, że postaramy się wyciągnąć z tego wnioski i je wdrożyć.

Dziękuję za każdą pracę oddaną na composy! Znowu mamy hit, o którym nie zapomnimy przez lata!

Dziękuję za wykłady Rockiemu i Rafowi!

Dziękuję współorganizatorom: Lewisowi, Krapowi, Aspenowi. No i Tygrysowi, który ratował nam tyłek w momencie awarii!

Dziękuję wszystkim sponsorom: Lotharkowi, Duddiemu, Rafowi, Tigerowi, Arkowi, Nocnemu Retro Graniu, Delemu, Sunowi, Yoshitace, Mq!

Zdjęcie uczestników w pełnej rozdzielczości (by Pet) znajdziecie pod linkiem:
https://www.lostparty.pl/2024/Lost_Party_2024_Group_Photo_by_Pet_13.07.2024_21h06m_16x9.jpg

Panorama:
https://www.lostparty.pl/2024/Lost2024Group.html

CUONCP!