Autor Wątek: ZX Spectrum +2A - przegląd  (Przeczytany 4216 razy)

Rush

• **
  • Miejsce pobytu:
    Wrocław
ZX Spectrum +2A - przegląd
« dnia: 2024.09.16, 21:19:29 »
Hej,

Czy ktoś miał by czas przejrzec moj nowy nabytek, i zrobic mu przegląd, wymienić co tam by trzeba bylo

jedyny problem jaki zauwazyłem to fatalny dzwięk, strasznie szumi/trzeszczy, w grach dzwiek slychac, ale slychac tez trzaski

m0b

• Miejsce pobytu:
    Warszawa
Odp: ZX Spectrum +2A - przegląd
« Odpowiedź #1 dnia: 2024.10.01, 20:47:36 »
2A ma fabrycznie skopany dźwięk, więc tam się poprawia cały tor. Profilaktycznie nie ma tam raczej nic do wymiany. Można dorobić wejście audio jeśli ktoś chce wgrywać z innego źródła niż wbudowany magnetofon. Jeśli nie znajdziesz nikogo lokalnie, to odezwij się na priv.

zaxon

« Odpowiedź #2 dnia: 2024.10.02, 18:16:13 »
Ryzykowne. Ta wersja  ZX Spectrum to , w skrócie mówiąc, zemsta Amstrada. Pewnie jacyś kowboje sie tym zajmą, coś tam połatają  i jakiś czas to podziała ... Ja bym jednak tego kompa zostawił w oryginalnym stanie i do gabloty.
Siedem kilo smalcu,gesich jajek kopa,zeby moc to polknac tegiego trza chlopa. GG 3456993

Maryjan

• Miejsce pobytu:
    Skarżysko-Kam.
  • Scotch whiskey and West Highland Terrier
« Odpowiedź #3 dnia: 2024.10.02, 18:43:37 »
Ruszysz i utrupisz.
Takie to są te +2A black i +3.

Ale z drugiej strony, kto nie ryzykuje ... ten nie ma kolekcji :) (czasami niedziałającego sprzętu).
"Co miałem powiedzieć - przeczytałem..." Nikodem Dyzma

zaxon

« Odpowiedź #4 dnia: 2024.10.02, 18:57:20 »
Coż mogę powiedzieć ? Wyprzedają to ludzie z zagranicy bo wiedzą że to jest totalny crap. Ot , trzymać te modele  w gablotce i przy podłączaniu za kazdym razem sie martwić czy zasilacz nie walnie, czy ULA wytrzyma, a do tego to i jeszcze tamto jest do zmodyfikowania. 

No ale spoko ;)
Siedem kilo smalcu,gesich jajek kopa,zeby moc to polknac tegiego trza chlopa. GG 3456993