ikci ty cicha wodo,

na temacie w którym opisujesz przeróbki gier z 48k na +3, podałeś linka z przykładem jak to jest w CPC. I choć szukając jakiegoś tytułu już się o tą stronkę poślizgnąłem to dopiero teraz zauważyłem sensacyjną rzecz!
Ten skromnie wyglądający link >
http://www.cpc-power.com/index.php?page=jeux < to największa zbieranina gier na CPC poukładanych i opisanych tak pięknie jak nigdzie indziej, no fakt jest sporo francuszczyzny, ale to nie przeszkoda dla zapalonego Amstradowca.

4856 Gier i 897 Demek - Może na pouet.net jest więcej demek (nie liczyłem), ale jak dotąd najobszerniejszą listę gier na CPC (niestety bez linków) znalazłem na angielskiej wiki ok 1900 a tu 2 razy tyle. No i jak ktoś chce najnowsze gry na CPC to można wpisać rok i proszę bardzo, w 2013 już są 4 sztuki, a w 2012 mamy 12.

Choć osobiście wolałbym zamiast najnowszych gier które zwykle nie są najbardziejsze, lub zamiast największego zbioru gier, który przeraża swoją obszernością, listę kilku czy kilkunastu najładniejszych lub najbardziej wciągających w paru popularnych kategoriach. Niestety jak się tu kliknie w najczęściej ściągane, to po tych tytułach które kojarzę widzę że to dość przypadkowa lista a nie tych najlepszych które zapewne ludzie już mają od lat z innych źródeł.
Na tej stronce są prócz dsk i tap, także obrazki opisy reklamy mapy kody a nawet linki do odpalenia gier w przeglądarce.
Mało ?? - No właśnie jak na mój gust to za dużo. Bo okres największej fascynacji Amstradem mam już za sobą. I nie chce mi się aż tyle siedzieć by szukać najciekawszych pozycji.
PS.: Są tam też użytki i wklepane już lisingi z angielskich i francuskich gazet, czyli tyle miodu aż mdli.