No i obejrzałem oba nowe odcinki tu:
http://vod.tvp.pl/24249925/odc-1Czołówka muzycznie jest bardzo fajna, ale w obrazie nieco więcej koloru by jej nie zaszkodziło.
Odcinek 1 wyszedł moim zdaniem nieźle, za to 2gi chwilami jakiś taki bez ładu i składu jakby źle zmontowano niektóre wątki, albo koleś był zbyt zaspany by zakończyć myśl błyskotliwą puentą. No i gada jakoś tak o wszystkim i o niczym zamiast wyczerpać temat. A eksperymenty powinien najpierw zrobić kilka razy by mu sprawnie wyszły zanim to puści w eter.
Widzę że koleś ma trochę filmików na YT i kilka krótszych dodałem sobie do playlisty na potem.
Wybrał koncepcję bez 2go prowadzącego co nie cieszy tych co mile wspominają duet sprzed lat. Obejrzałem jego wywiad z radia o zamiarach jakie mu przyświecają i pomysł by pokazać jak koncepcje SF z tych starych programów stały się po latach rzeczywistością jest dobry ale realizacja raczej słaba. Cóż Sonda nie od razu stała się kultowa i pojawiła się w czasach gdy nie mieliśmy aż tylu okien na świat co dziś więc widz był spragniony każdego odcinka.
Domyślam się że znalezienie zgranego duetu prowadzących nie jest łatwe, bo muszą się lubić (aby nie rozpaść się po paru odcinkach), a jednocześnie mieć przekorną naturę by stawać w opozycji do tego jak widzi sprawę partner, a to takie mieszanie ognia z wodą. Cóż może się jeszcze wyrobi i przeniosą go w pasmo o większej oglądalności, a jak nie to go zdejmą z anteny.