Mi w pamięci utkwił pewien konkurs...
ha! też go pamiętam - niestety nie miałem wtedy nawet kalkulatora o komputerze nie wspominając, to i próby trafienia w mln były nieskuteczne

ale bardziej wrył mi się w pamięć inny konkurs z Razem: trzeba było w tabeli z liczbami znaleźć największą/najmniejszą (już nie pamiętam szczegółów) drogę. Zapamiętałem bo jeszcze tego samego dnia wysłałem swoje rozwiązanie, które okazało się tym najlepszym... tyle tylko że o zwycięstwie decydowała kolejność dostarczenia listu do redakcji, więc wygrał ktoś z wawy. jaki jak wk*rwiony przez kilka dni chodziłem jak zobaczyłem wyniki - wymarzony komputer przeszedł mi z przed nosa, tylko dlatego że daleko od stolicy mieszkałem a poczta działała jak działała

Jak już wspominać, to na całego - oto moja lista:
Programy TV:
- Spectrum (czekałem na to z wywieszonym jęzorem!)
- Kino OKO (programy o UFO najlepsze:)
Komputery:
- pierwszy kontakt z komputerem: CPC 464 i 6128 w pracy wujka
- garaż/piwnica gdzie stały stoły z komputerami i można było je użytkować (czyt. grać) płacąc za czas (tv były podłączone do rozgałęźnika z minutnikiem). ile ja butelek po całym mieście nazbierałem by móc dorwać się chociaż na 15 min

Salon gier:
- pierwszy arcade (nie flipper) w 82 lub 83 roku - SZOK!!!!!!
Czasopisma:
- Bajtek (szczególnie ten czarno-biały)
- Komputer (dwa razy mnie wydrukowali:) raz nawet kasę za to dostałem i to wcale niemałą! nieźle jak na kogoś kto wtedy nie miał swojego komputera i wszytko pisał "na sucho" w zeszycie w kratkę)
Komiks:
- czarno-biały Kajko i Kokosz w Wieczorze Wybrzeża
- Relax (we wrześniu wychodzi 2 tom Relax: Antologia opowieści rysunkowych!)
Jedzenie/picie:
- Kebab w Sopocie (w ch*j pikantne mięso, buła, cebula i ogórek kiszony - do tego rodzice pozwalali mi napić się piwa:) zapewnie od tego jestem uzależniony od kapsaicyny i piwa

- polo cockta (pewnie jeszcze byłby i Ptyś ale rzecz praktycznie była nie do dostania

)
Konsole:
- handheld: piłkarzyki i piłka w formie... wyświetlanych diód

pożyczyłem od kumpla z podstawówki na weekend i praktycznie prawie nie śpiąc, grałem od piątku popołudnia do poniedziałku rano

- ruska konsola Pong u znajomego - żadne 3D się do tego nie umywa!

Celebrytki (if you know what mean:):
- Sabrina
- Samantha Fox