Nie poddawaj się. Przecież juz wymieniłeś wszystkie kondensatory, no to dasz radę i wymienić rezystory . Jeden po drugim... W końcu ta naprawa uda....
Nie widzę takiej potrzeby, bo pomierzyłem i pozostałe mają poprawną rezystancję.
No na litość boską, mam doradzać totalnemu laikowi dalej, żeby pomierzył wysokie napięcia w monitorze ? Przecież on nie ma czym ani jak tego zrobić . Wiedzy też nie ma , jak to bezpiecznie zrobić . A kopniak z naładowanego kineskopu nie jest przyjemny. A może kolega naprawiający ma wstawiony rozrusznik serca ? Albo jest nadciśnieniowcem ?
Dosyć długo pracuję przy prądzie i napięciu i po prostu swoje widziałem. Dlatego powyżej 24 voltów wolę nie doradzać, a tym bardziej zdalnie. I innym "doradzaczom" też to radzę. Nie macie tego sprzętu u siebie na stole ?Więc nie starajcie sie byc za bardzo sympatyczni. Bo jak ktoś sobie nieszczęścia narobi przez wasze rady to wy odpowiecie.
No spoko i naprawdę szczere dzięki za troskę. Tylko wiesz – można to napisać na zasadzie: "Chciałbym ci pomóc, ale praca z wysokim napięciem jest bardzo niebezpieczna, więc nie chcę brać odpowiedzialności za twoje zdrowie i życie, bo martwię się, że coś ci się może stać", niż ironizować, obrażać i wyszydzać.… To taki protip od profesjonalnego filozofa ze specjalizacją w komunikacji społecznej, bo najwyraźniej w tej kwestii to Ty jesteś laikiem, a skutki problemów w komunikacji z innymi ludźmi bywają równie niebezpieczne, co 24kV z anody kineskopu…

A wracając do tematu…
@McArti0: Wydaje mi się, że jest jakiś problem z linią luma. Po całkowitym odłączeniu pinu nie ma żadnej widocznej zmiany w obrazie. Z kolei po odłączeniu rgb, przy samym sygnale luma, sync i gnd, nie ma w ogóle obrazu. Pytanie brzmi – czy nie powinien być widoczny w takim wypadku obraz w odcieniach szarości? I czy brak luma lub problem z jego wzmocnieniem może prowadzić do obserwowanych skutków?